Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα | ραδιόφωνο poets-radio.net

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα | ραδιόφωνο poets-radio.net

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα | ραδιόφωνο poets-radio.net

20.30 – 22.00 →  “Ταξίδι στο Λόγο και στο Φως” με την Elisavet Iakovidou

Elisavet Iakovidou

Elisavet Iakovidou

[Γεννήθηκα μια Αλκυονίδα μέρα του Γενάρη στην Αθήνα. Η πόλη μου! Αριστοτέλειο, Φιλοσοφική, δημόσιο σχολείο. Τώρα που έφυγα από το σχολείο εκεί, στον όμορφο λόφο του Αγερανού κοντά στο Γύθειο, έκανα τη Μάνη δεύτερη πατρίδα μου. Ταξίδεψα πολύ και γνώρισα τον κόσμο, η Αμερική όμως και το Βερολίνο ήταν οι πιο μεγάλοι σταθμοί μου. Γράφω χρόνια πολλά, μαχήτρια κάπου σε μια γωνιά «εκτός των τειχών». Κάνω τη ζωή μου τραγούδι και τις ιδέες μου βιβλία…. Βιβλία και διακρίσεις τόσα όσα για να χωράω στις καρδιές των αναγνωστών…. Η “Ανόθευτη Αγκαλιά”, το “Άγραφο Δίκιο”, η “Χρυσή Λάσπη” και πρόσφατα το “SELFIE” στην Αγγλική γλώσσα SELFIE, indie, 2017, distributed by amazon http://www.amazon.com/dp/1521289158 Επιμένω να γράφω απτόητη για να φθάσουν οι λέξεις μου κι άλλους αναγνώστες….. Κι όσα δε γράψω θα τα πω γιατί οι λέξεις με έχουν κυριεύσει και σπρώχνονται για να βγουν έξω… H μαγεία του ραδιοφώνου με καλεί σε άλλα ταξίδια….]

22.00 – 00.00  →   LOCOMOTOR ATA®AXIA με την Bura Elvira Lavou

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να ακούω μουσική. Στην ηλικία των 7 είχα επιλέξει κάθε Σάββατο πρωί και Κυριακή απόγευμα έναν ραδιοφωνικό σταθμό που έπαιζε ροκ εν ρολ και οτιδήποτε είχε να κάνει με με το ροκ εν ρολ και που ο εκφωνητής έλεγε και ποιο κομματι ακούγεται. Όταν άκουσα για πρώτη φορά το Let it be από τους Beatles ένιωσα ένα σκίρτημα στην κοιλιά μου και τότε κατάλαβα ότι η μουσική θα ήταν το μόνιμο μωρό μου. Εκείνη που με κάνει να σκέφτομαι να αναρρώνω να αφουγκράζομαι τον κόσμο μέσα από τον δικό μου. Η ποίηση η λογοτεχνία ο κινηματογράφος από την άλλη καθώς μεγάλωνα κι ότι ιστορία είχε να κάνει με ψυχολγικό background, μου τραβούσαν το ενδιαφέρον. Ήθελα να μάθω πως σκέφτεται και λειτουργεί ο κάθε τύπος ανθρώπου σε αυτόν τον πλανήτη. Έτσι παρατηρούσα και μάθαινα. Μάθαινα και πλέον έχω μάθει ότι ο κόσμος είναι τόσο ίδιος αλλά και τόσο διαφορετικός, όσο και ένα μήλο απ’ ένα άλλο μήλο που κρέμεται από μια μηλιά που ενώ έχουν την ίδια γέυση διαφέρουν σε σχήμα βάρος και χρώμα. Όλα τα διαφορετικά ή ίδια σου αφήνουν την μία ή την άλλη γεύση Το ίδιο κι η μουσική που ενώ αποτελείται από νότες μελωδίες και κλειδιά το κάθε κομμάτι ακούγεται διαφορετικό ανάλογα το παίξιμο και την φωνή που το λέει. Αν είναι καλό ή όχι μένει στο αυτί όπως αν είναι γλυκιά ή γλυφή η γεύση του μήλου που έφαγες μένει στο στόμα, καθώς επίσης πάντα θυμάσαι τους καλούς και τους κακούς ανθρώπους και τους καταττάσεις σε πικρούς και γλυκούς. Όλα αυτά λοιπόν σ΄ένα καλάθι και κάθε φορά θα διαλέγω ένα ωραιότατο θέμα στην εκπομπή LOCOMOTOR ATA®AXIA για να μας κρατήσει συντροφιά κάθε Δευτέρα 10-12 το βράδυ.

Τρίτη

20.00 – 22.00 →  Κρυφό Μουσικό Σχολείο” με τον  Kostas Damigos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Κ.Δ “Η HOMOVINYLUS “Ή CPT. HAWK “Ή ΠΑΠΠΟΥΣ” γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1961. Σπούδασε προγραμματιστής-αναλυτής στο ΕΛΚΕΠΑ. Ερωτευμένος με τη μουσική από παιδική ηλικία παράλληλα με το γυμνάσιο έγινε δόκιμος δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, δουλεύοντας Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαιρινές διακοπές σε μεγάλα δισκάδικα (MUSIC CORNER – ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ- MUSIC &VIDEO CLUB ).
Η αδερφική σχέση με τον ΠΗΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ από το 1975 και η φιλία με τον ΓΙΆΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στα studio της ΕΡΤ. Από τον Ιανουάριο του 1983 άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στα δισκάδικα του Μ. ΚΑΒΟΥΚΛΗ- MUSIC &VIDEO CLUB (κεντρικό) & υπευθ. της οδού Πειραιώς και της οδού Πιπίνου μετά στο NEW WAVE ( Αμπελόκηποι), MUSIC CORNER, ως υπευθ. του METROPOLIS (1990-1993).
Στην εταιρεία FM (εισαγωγές ξένου ρεπερτορίου), ως πωλητής σε διάφορες μικρές ανεξάρτητες εταιρείες, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ανεξάρτητης εταιρείας “ΘΕΣΙΣ” (αυτή που έκανε μεταξύ άλλων το TRIP HOP στην Ελλάδα), ΜΤC – CASTLE -SNAPPER υπευθ. για τις διεθνής παράγωγες συλλεκτικών δίσκων όπως το 1ο BLACK SABBATH, TO BRAIN SALAD SURGERY (E.L.P) TO DEMONS AND WIZARDS (URIAH HEEP) TO…ARE THE VILLAGE GREEN PRESERVATION SOCIETY (KINKS) & TO OGDENS’ NUT GONE FLAKE (SMALL FACES) Επιστροφή στο METROPOLIS του Πειραιά ως εισαγωγέας, υπευθ. του γραφείου αθλητικού φωτορεπορταζ “ΑCTION IMAGES” μέχρι το 2001. Συνέχισε επίσης την λειτουργία του ιστορικού δισκοπωλείου VINYLUST (2007-2012). Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες ήταν δημοσιογράφος-μουσικός συντάκτης σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μουσικά έντυπα ξεκινώντας το 1979 από το “ΜΟΥΣΙΚΌ ΕΞΠΡΕΣ”, στο εβδομαδιαίο περιοδικό “ΚΑΙ”, “ΜΑΧ”, ΠΟΠ & ΡΟΚ, “VOX”, και τέλος στο ΗΧΟΣ-Hi-Fi (1996-2006).
Το ραδιόφωνο το ξεκίνησε στα γυμνασιακά χρόνια (1977) συμμετέχοντας στον ερασιτεχνικό Ρ/Σ στα μεσαία “RADIO KILLER”, στον πρώτο Ρ/Σ της ελεύθερης ραδιοφωνίας τον “TOP FM”, στο Β’ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ με την επιτυχημένη εκπομπή “ROCK ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ “, στον CAPITAL με την καθημερινή μεταμεσονύχτια εκπομπή “ΑΡΓΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ “(λέγεται πως αρκετά bar-ακια και club-ακι έκλειναν την δική τους μουσική και έκαναν αναμετάδοση της εκπομπής αφού είχε ελάχιστα λόγια και non stop μουσική)
Με δικιά του απόφαση αποσύρθηκε από την “ύλη” και ασχολήθηκε με το “Πνεύμα” και την οικογένειά του. Τα τελευταία 5 χρονιά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του μεγαλύτερου και καλύτερου παζαριού δίσκων που γίνεται στην πατρίδα μας στο “VINYL IS BACK”. Το παιδικό του όνειρο να γίνει ιπτάμενος πιλότος της Π.Α δεν έγινε πότε πραγματικότητα, υλοποιήθηκε όμως το όνειρο του να γίνει ιπτάμενος πιλότος μέσω της μουσικής.

22.00 – 00.00 → “Εδώ στου Κόσμου τη Γωνιά” με τον Dimitris Michas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimitris Michas

Ο Δημήτρης Μίχας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουτράκι στις 12 Ιουνίου το 1972 . Η αγάπη του για την μουσική φάνηκε απο πολύ νωρίς αφού απο το Γυμνάσιο ακόμα ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο για τις ανάγκες δημιουργίας της εφηβικής Ελληνικής πάνκ μπάντας ”Εκτός Σχεδίου”. Απο το 1994-2002 συμμετάσχει ως ιδρυτικό μέλος στην Ελληνόφωνη ροκ μπάντα ” Απόντες” με την οποία ηχογραφήθηκαν 2 επιτυχημένα άλμπουμ με την FM Records ενώ παράλληλα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό 969 και ως d.j. σε διάφορα μπαρ της πόλης . Το 2009 τον βρίσκει στη Θεσσαλονίκη oπου το 2010 συμμετέχει στην Ελληνόφωνη ροκ μπάντα Kaldera και το 2012 στη ζωντανή μουσική επένδυση της ταινίας ”Berlin” του Walther Ruttmann , με το σχήμα ‘’The Grand Pessimistic Orchestra’’ σε μια ιδέα του πιανίστα Στέργιου Βαλιούλη. Από το 2017 ζεί στο Λουτράκι και είναι ιδρυτικό μέλος της progressive jazz μπάντας A Fish In The Ear .

 

Τετάρτη

 21.00 – 23.00  “Με Πυξίδα την Ελλάδα” με την Ειρήνη Γαβαλά

[Eιρήνη Γαβαλά Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξένες γλώσσες αγγλικά,γαλλικά,ιταλικά Παρασημοφόρηση από τη Γαλλική Κυβέρνηση με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος της Αξίας [Chevalier de l’Ordre National du Merite]. • Διετέλεσε Αν. Δ/ντρια Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Υπεύθυνη Διεθνών Συμπαραγωγών,Σύμβουλος προγράμματος και διεθνών συμπαραγωγών του Δ/ντή Προγράμματος και Προέδρου ΕΡΤ και Διευθύντρια της ERT World [για τους Απόδημους Έλληνες ] • Πρόεδρος και αιρετό μέλος επιτροπών και Δ.Σ. σε διεθνή οπτικοακουστικά Φεστιβάλ και Fora • Υπεύθυνη διοργάνωσης ελληνικών συμμετοχών σε μεγάλα Τ/Ο γεγονότα [Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision,Παιχνίδια χωρίς Σύνορα κ.α] • Εθελόντρια στο ΚΕΘΕΑ Στροφή σε θέματα επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων • Σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στην ιστοσελίδα www.kosmonea.gr

“Με Πυξίδα την Ελλάδα” .Η Ελλάδα της Διασποράς στις πέντε ηπείρους,η ξενιτεμένη Ελλάδα,η Ελλάδα που δημιουργεί,που διακρίνεται και μεγαλουργεί ! Σε αυτήν την Ελλάδα,σε αυτούς τους Έλληνες Οδυσσείς, θα είναι αφιερωμένη τούτη η εκπομπή.Στους μεγαλωμένους μακριά από την πατρίδα ,στους νέο-μετανάστες, στους ναυτικούς μας ,σε όλους αυτούς που όπου κι αν βρίσκονται κουβαλούν μέσα τους τις εικόνες ,τις μυρωδιές, τα ακούσματα ,τις μνήμες της!

Χωρίς να ξεχνάμε και τους άλλους, τους <ξένους> που επέλεξαν την Ελλάδα για να ζήσουν,που αγαπούν τούτον τον τόπο,και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Με ειδήσεις που τους αφορούν και μας ενδιαφέρουν όλους ,με μουσικές όχι μόνο ελληνικές, με αφιερώσεις, με συνεντεύξεις .Μια εκπομπή με την πυξίδα της πάντα στραμμένη στην Ελλάδα!

Κάθε Τετάρτη από τις δέκα το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα , με τηνΕιρήνη Γαβαλά στο μικρόφωνο καιτην επιλογή της μουσικής.]

 

23.00 – ο1.00 →  ” Μουσικές Προφητείες” με τον  Kostas Damigos

Kostas Damigos

Ο Κ.Δ “Η HOMOVINYLUS “Ή CPT. HAWK “Ή ΠΑΠΠΟΥΣ” γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1961. Σπούδασε προγραμματιστής-αναλυτής στο ΕΛΚΕΠΑ. Ερωτευμένος με τη μουσική από παιδική ηλικία παράλληλα με το γυμνάσιο έγινε δόκιμος δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, δουλεύοντας Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαιρινές διακοπές σε μεγάλα δισκάδικα (MUSIC CORNER – ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ- MUSIC &VIDEO CLUB ).
Η αδερφική σχέση με τον ΠΗΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ από το 1975 και η φιλία με τον ΓΙΆΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στα studio της ΕΡΤ. Από τον Ιανουάριο του 1983 άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στα δισκάδικα του Μ. ΚΑΒΟΥΚΛΗ- MUSIC &VIDEO CLUB (κεντρικό) & υπευθ. της οδού Πειραιώς και της οδού Πιπίνου μετά στο NEW WAVE ( Αμπελόκηποι), MUSIC CORNER, ως υπευθ. του METROPOLIS (1990-1993).
Στην εταιρεία FM (εισαγωγές ξένου ρεπερτορίου), ως πωλητής σε διάφορες μικρές ανεξάρτητες εταιρείες, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ανεξάρτητης εταιρείας “ΘΕΣΙΣ” (αυτή που έκανε μεταξύ άλλων το TRIP HOP στην Ελλάδα), ΜΤC – CASTLE -SNAPPER υπευθ. για τις διεθνής παράγωγες συλλεκτικών δίσκων όπως το 1ο BLACK SABBATH, TO BRAIN SALAD SURGERY (E.L.P) TO DEMONS AND WIZARDS (URIAH HEEP) TO…ARE THE VILLAGE GREEN PRESERVATION SOCIETY (KINKS) & TO OGDENS’ NUT GONE FLAKE (SMALL FACES) Επιστροφή στο METROPOLIS του Πειραιά ως εισαγωγέας, υπευθ. του γραφείου αθλητικού φωτορεπορταζ “ΑCTION IMAGES” μέχρι το 2001. Συνέχισε επίσης την λειτουργία του ιστορικού δισκοπωλείου VINYLUST (2007-2012). Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες ήταν δημοσιογράφος-μουσικός συντάκτης σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μουσικά έντυπα ξεκινώντας το 1979 από το “ΜΟΥΣΙΚΌ ΕΞΠΡΕΣ”, στο εβδομαδιαίο περιοδικό “ΚΑΙ”, “ΜΑΧ”, ΠΟΠ & ΡΟΚ, “VOX”, και τέλος στο ΗΧΟΣ-Hi-Fi (1996-2006).
Το ραδιόφωνο το ξεκίνησε στα γυμνασιακά χρόνια (1977) συμμετέχοντας στον ερασιτεχνικό Ρ/Σ στα μεσαία “RADIO KILLER”, στον πρώτο Ρ/Σ της ελεύθερης ραδιοφωνίας τον “TOP FM”, στο Β’ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ με την επιτυχημένη εκπομπή “ROCK ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ “, στον CAPITAL με την καθημερινή μεταμεσονύχτια εκπομπή “ΑΡΓΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ “(λέγεται πως αρκετά bar-ακια και club-ακι έκλειναν την δική τους μουσική και έκαναν αναμετάδοση της εκπομπής αφού είχε ελάχιστα λόγια και non stop μουσική)
Με δικιά του απόφαση αποσύρθηκε από την “ύλη” και ασχολήθηκε με το “Πνεύμα” και την οικογένειά του. Τα τελευταία 5 χρονιά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του μεγαλύτερου και καλύτερου παζαριού δίσκων που γίνεται στην πατρίδα μας στο “VINYL IS BACK”. Το παιδικό του όνειρο να γίνει ιπτάμενος πιλότος της Π.Α δεν έγινε πότε πραγματικότητα, υλοποιήθηκε όμως το όνειρο του να γίνει ιπτάμενος πιλότος μέσω της μουσικής.

 

 

Παρασκευή

21.00 – 22.00    “Σαν από Πάντα” μαζί με το βιβλίο με τον  Ευάγγελο  Πέππα  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evaggelos Peppas

[Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, μεγάλωσε στην Κόρινθο και στο Λουτράκι. Είναι πατέρας δύο παιδιών του Δημητρίου-Θεοδοσίου και του Ιωάννη -Παταπίου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο αρμονία φωνητικά(1985 -1989) Θεολογικά σεμινάρια και σεμινάρια βυζαντινής μουσικής(2008-2015) Είναι ιεροψάλτης από το 2009, και ασχολείται με την σύνθεση, συγγραφή και την ποίηση από το 2008. Συγγραφικό έργο:*Γίνε εν Χριστώ μέλισσα (Θεολογική μελέτη) *Μείγματα μπαχαρικών το μεγάλο μυστικό *Σαν από πάντα (τρεις ποιητικές συλλογές 2008 – 2017) Εργάσθηκε για 32 έτη ως μουσικός (πλήκτρα) σε διάφορα σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, και παράλληλα ήταν κάτοχος εμπορικών επιχειρήσεων που αφορούν στα εξής:[ 1. Παιδί και έφηβο (1986 – 1999) 2.Διεύθυνση πωλήσεων σε μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και τροφίμων (1994-2002) 3.Βιοτεχνία μπαχαρικών και βοτάνων με ειδίκευση στα μείγματα μπαχαρικών (2002-2008).]

[Ἡ Μουσική & ἡ Ποίησις Δύναμις Εἰσίν]

22.00 – 00.00   →  “Μοντέρνοι Μύθοι του Αισώπου” με τον  Θανάση Πάνου

[Ο Θανάσης Πάνου σπούδασε Οικονομικές επιστήμες, κοινωνιολογία, εγκληματολογία και στη συνέχεια πραγματοποίησε ειδικές σπουδές εικαστικών τεχνών (εικόνα ήχος-κίνηση-λόγος) με αντικείμενο έρευνας την λειτουργιά της καλλιτεχνικής φόρμας και τη μορφική της αντιστοιχία από το ένα είδος τέχνης στο άλλο, μέσω της βιωματικής παιδείας. Είναι Ιδρυτικό μέλος του αρχείου «οπτικής ποίησης» Ελλήνων και Ξένων λογοτεχνών και συμμετέχει στα δρώμενα του Athens Art International Arts Festival και του international Film Poetry Festival (Τhe Institute for Experimental Arts). Έχει εκδώσει δώδεκα βιβλία και δοκίμια, πεζά και ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά, λογοτεχνικές ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες. Στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Αθηνών 2017 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο videoart με την ταινία «film noir» σε μουσική Σάκη Παπαδημητρίου. Είναι Αρθρογράφος στο ηλεκτρονικό περιοδικό schooltime.GR Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο.] Polyagogia – Video Art-Poetry- Artworks

Σάββατο

12.00 – 14.00   → Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ με τον Θωμά Αγραφιώτη

 

 

 

 

 

Θωμάς Αγραφιώτης

Ο Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1976. Δίδαξε ως λέκτορας (με το νόμο 407/1980) το μάθημα «Η Τέχνη του Νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών ως Μέσο Αγωγής των Παιδιών» στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα την πόλη της Φλώρινας) κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2009-10 και 2010-11. Είναι δάσκαλος-καραγκιοζοπαίχτης και αιρετό μέλος στο Καλλιτεχνικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών. Έχει εκπονήσει τη διδακτορική διατριβή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα την παιδαγωγική διάσταση της τέχνης του Καραγκιόζη και την αξιοποίησή της στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια του συγγραφικού του έργου γύρω από την τέχνη του Θεάτρου Σκιών, έχει βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για τις νουβέλες «Οι Περιπλανήσεις ενός Καλλιτέχνη» και «Τα Όνειρα ενός Επαναστάτη», ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2008, κέρδισε το βραβείο πρωτότυπου-νέου σεναρίου στους 4ους Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών στην Πάτρα, παρουσιάζοντας το επικό-θρησκευτικό δράμα «Ο Καραγκιόζης και ο Θησαυρός του Θεού».

22.00 – 00.00  →  “Χωρίς Πολλά Λόγια” με τον  Kostas Damigos

 

 

Kostas Damigos

Ο Κ.Δ “Η HOMOVINYLUS “Ή CPT. HAWK “Ή ΠΑΠΠΟΥΣ” γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1961. Σπούδασε προγραμματιστής-αναλυτής στο ΕΛΚΕΠΑ. Ερωτευμένος με τη μουσική από παιδική ηλικία παράλληλα με το γυμνάσιο έγινε δόκιμος δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, δουλεύοντας Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαιρινές διακοπές σε μεγάλα δισκάδικα (MUSIC CORNER – ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ- MUSIC &VIDEO CLUB ).
Η αδερφική σχέση με τον ΠΗΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ από το 1975 και η φιλία με τον ΓΙΆΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στα studio της ΕΡΤ. Από τον Ιανουάριο του 1983 άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στα δισκάδικα του Μ. ΚΑΒΟΥΚΛΗ- MUSIC &VIDEO CLUB (κεντρικό) & υπευθ. της οδού Πειραιώς και της οδού Πιπίνου μετά στο NEW WAVE ( Αμπελόκηποι), MUSIC CORNER, ως υπευθ. του METROPOLIS (1990-1993).
Στην εταιρεία FM (εισαγωγές ξένου ρεπερτορίου), ως πωλητής σε διάφορες μικρές ανεξάρτητες εταιρείες, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ανεξάρτητης εταιρείας “ΘΕΣΙΣ” (αυτή που έκανε μεταξύ άλλων το TRIP HOP στην Ελλάδα), ΜΤC – CASTLE -SNAPPER υπευθ. για τις διεθνής παράγωγες συλλεκτικών δίσκων όπως το 1ο BLACK SABBATH, TO BRAIN SALAD SURGERY (E.L.P) TO DEMONS AND WIZARDS (URIAH HEEP) TO…ARE THE VILLAGE GREEN PRESERVATION SOCIETY (KINKS) & TO OGDENS’ NUT GONE FLAKE (SMALL FACES) Επιστροφή στο METROPOLIS του Πειραιά ως εισαγωγέας, υπευθ. του γραφείου αθλητικού φωτορεπορταζ “ΑCTION IMAGES” μέχρι το 2001. Συνέχισε επίσης την λειτουργία του ιστορικού δισκοπωλείου VINYLUST (2007-2012). Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες ήταν δημοσιογράφος-μουσικός συντάκτης σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μουσικά έντυπα ξεκινώντας το 1979 από το “ΜΟΥΣΙΚΌ ΕΞΠΡΕΣ”, στο εβδομαδιαίο περιοδικό “ΚΑΙ”, “ΜΑΧ”, ΠΟΠ & ΡΟΚ, “VOX”, και τέλος στο ΗΧΟΣ-Hi-Fi (1996-2006).
Το ραδιόφωνο το ξεκίνησε στα γυμνασιακά χρόνια (1977) συμμετέχοντας στον ερασιτεχνικό Ρ/Σ στα μεσαία “RADIO KILLER”, στον πρώτο Ρ/Σ της ελεύθερης ραδιοφωνίας τον “TOP FM”, στο Β’ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ με την επιτυχημένη εκπομπή “ROCK ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ “, στον CAPITAL με την καθημερινή μεταμεσονύχτια εκπομπή “ΑΡΓΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ “(λέγεται πως αρκετά bar-ακια και club-ακι έκλειναν την δική τους μουσική και έκαναν αναμετάδοση της εκπομπής αφού είχε ελάχιστα λόγια και non stop μουσική)
Με δικιά του απόφαση αποσύρθηκε από την “ύλη” και ασχολήθηκε με το “Πνεύμα” και την οικογένειά του. Τα τελευταία 5 χρονιά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του μεγαλύτερου και καλύτερου παζαριού δίσκων που γίνεται στην πατρίδα μας στο “VINYL IS BACK”. Το παιδικό του όνειρο να γίνει ιπτάμενος πιλότος της Π.Α δεν έγινε πότε πραγματικότητα, υλοποιήθηκε όμως το όνειρο του να γίνει ιπτάμενος πιλότος μέσω της μουσικής.

Κυριακή

 21.00 – 00.00    “Σαν από Πάντα” με τον  Ευάγγελο  Πέππα  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evaggelos Peppas

[Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, μεγάλωσε στην Κόρινθο και στο Λουτράκι. Είναι πατέρας δύο παιδιών του Δημητρίου-Θεοδοσίου και του Ιωάννη -Παταπίου. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο αρμονία φωνητικά(1985 -1989) Θεολογικά σεμινάρια και σεμινάρια βυζαντινής μουσικής(2008-2015) Είναι ιεροψάλτης από το 2009, και ασχολείται με την σύνθεση, συγγραφή και την ποίηση από το 2008. Συγγραφικό έργο:*Γίνε εν Χριστώ μέλισσα (Θεολογική μελέτη) *Μείγματα μπαχαρικών το μεγάλο μυστικό *Σαν από πάντα (τρεις ποιητικές συλλογές 2008 – 2017) Εργάσθηκε για 32 έτη ως μουσικός (πλήκτρα) σε διάφορα σχήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, και παράλληλα ήταν κάτοχος εμπορικών επιχειρήσεων που αφορούν στα εξής:[ 1. Παιδί και έφηβο (1986 – 1999) 2.Διεύθυνση πωλήσεων σε μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και τροφίμων (1994-2002) 3.Βιοτεχνία μπαχαρικών και βοτάνων με ειδίκευση στα μείγματα μπαχαρικών (2002-2008).]

[Ἡ Μουσική & ἡ Ποίησις Δύναμις Εἰσίν]

 

https://www.poets-radio.net/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-why-become-our-member-join-our-team/

 

https://www.poets-radio.net/social-media-marketing-arts-packages-poets-radio/

 

 

 

Poets Radio
  • Poets Radio
  • Poets Radio

Γίνε Μέλος μας

Γίνε Μέλος μας
Poets Radio
Γιατί να γίνεις μέλος

Γιατί να γίνεις μέλος

¨Η Φωνή των Ποιητών» Ελάτε στην ομάδα μας! Το Poets-Radio.net μαζί σας σε έναν πολιτιστικό πολυχώρο με συνεντεύξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές, αρθρογραφία και ενημερωτικές εκπομπές με συμμετοχή συγγραφέων και καλλιτεχνών. Το Poets-Radio στηρίζει και προωθεί τους νέους δημιουργούς, κάθε Τέχνης, και όχι μόνον! Ενημερωθείτε πως θα γίνετε μέλη μας και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, στέλνοντας το έργο σας το βιογραφικό σας, μία φωτογραφία του έργου σας και μία προσωπική στο poetsradioarts@gmail.com ώστε να αναρτήσουμε άμεσα στην σελίδα μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

πληροφορίες στο e-mail: poetsradioarts@gmail.com

Poets Radio

Γίνε Μέλος μας

Γίνε ΜΈλος μας

Poets Radio

Poets Radio