Ραδιόφωνο Πολιτισμού-Τέχνης-Βιβλίου-Εκπαίδευσης

Kostas Damigos

Kostas Damigos

My Posts

Ο Κώστας Δαμίγκος “Η HOMOVINYLUS “Ή CPT. HAWK “Ή ΠΑΠΠΟΥΣ” γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1961.

Kostas Damigos

Σπούδασε προγραμματιστής-αναλυτής στο ΕΛΚΕΠΑ. Ερωτευμένος με τη μουσική από παιδική ηλικία παράλληλα με το γυμνάσιο έγινε δόκιμος δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ, δουλεύοντας Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαιρινές διακοπές σε μεγάλα δισκάδικα (MUSIC CORNER – ΚΑΒΟΥΚΛΗΣ- MUSIC &VIDEO CLUB ).

Η αδερφική σχέση με τον ΠΗΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΑ από το 1975 και η φιλία με τον ΓΙΆΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στα studio της ΕΡΤ.Από τον Ιανουάριο του 1983 άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά στα δισκάδικα του Μ. ΚΑΒΟΥΚΛΗ- MUSIC &VIDEO CLUB (κεντρικό) & υπευθ. της οδού Πειραιώς και της οδού Πιπίνου μετά στο NEW WAVE ( Αμπελόκηποι), MUSIC CORNER, ως υπευθ. του METROPOLIS (1990-1993).

Στην εταιρεία FM (εισαγωγές ξένου ρεπερτορίου), ως πωλητής σε διάφορες μικρές ανεξάρτητες εταιρείες, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ανεξάρτητης εταιρείας “ΘΕΣΙΣ” (αυτή που έκανε μεταξύ άλλων το TRIP HOP στην Ελλάδα), ΜΤC – CASTLE -SNAPPER υπευθ. για τις διεθνής παράγωγες συλλεκτικών δίσκων όπως το 1ο BLACK SABBATH, TO BRAIN SALAD SURGERY (E.L.P) TO DEMONS AND WIZARDS (URIAH HEEP) TO…ARE THE VILLAGE GREEN PRESERVATION SOCIETY (KINKS) & TO OGDENS’ NUT GONE FLAKE (SMALL FACES) Επιστροφή στο METROPOLIS του Πειραιά ως εισαγωγέας, υπευθ. του γραφείου αθλητικού φωτορεπορταζ “ΑCTION IMAGES” μέχρι το 2001. Συνέχισε επίσης την λειτουργία του ιστορικού δισκοπωλείου VINYLUST (2007-2012). Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες ήταν δημοσιογράφος-μουσικός συντάκτης σε όλα σχεδόν τα μεγάλα μουσικά έντυπα ξεκινώντας το 1979 από το “ΜΟΥΣΙΚΌ ΕΞΠΡΕΣ”, στο εβδομαδιαίο περιοδικό “ΚΑΙ”, “ΜΑΧ”, ΠΟΠ & ΡΟΚ, “VOX”, και τέλος στο ΗΧΟΣ-Hi-Fi (1996-2006).

Το ραδιόφωνο το ξεκίνησε στα γυμνασιακά χρόνια (1977) συμμετέχοντας στον ερασιτεχνικό Ρ/Σ στα μεσαία “RADIO KILLER”, στον πρώτο Ρ/Σ της ελεύθερης ραδιοφωνίας τον “TOP FM”, στο Β’ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ με την επιτυχημένη εκπομπή “ROCK ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ “, στον CAPITAL με την καθημερινή μεταμεσονύχτια εκπομπή “ΑΡΓΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ “(λέγεται πως αρκετά bar-ακια και club-ακι έκλειναν την δική τους μουσική και έκαναν αναμετάδοση της εκπομπής αφού είχε ελάχιστα λόγια και non stop μουσική)

Με δικιά του απόφαση αποσύρθηκε από την “ύλη” και ασχολήθηκε με το “Πνεύμα” και την οικογένειά του. Τα τελευταία 5 χρονιά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του μεγαλύτερου και καλύτερου παζαριού δίσκων που γίνεται στην πατρίδα μας στο “VINYL IS BACK”. Το παιδικό του όνειρο να γίνει ιπτάμενος πιλότος της Π.Α δεν έγινε πότε πραγματικότητα, υλοποιήθηκε όμως το όνειρο του να γίνει ιπτάμενος πιλότος μέσω της μουσικής.

My Facebook

HomoVinylus

Poets-Radio.net

Poets-Radio.net friends

___________________________________________________________________

“Η Φωνή των Ποιητών”

Ελάτε στην ομάδα μας!

Το Poets-Radio.net μαζί σας σε έναν πολιτιστικό πολυχώρο με συνεντεύξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές, αρθρογραφία και ενημερωτικές εκπομπές με συμμετοχή συγγραφέων και καλλιτεχνών.

Το Poets-Radio στηρίζει και προωθεί τους νέους δημιουργούς, κάθε Τέχνης, και όχι μόνον!

Ενημερωθείτε πως θα γίνετε μέλη μας και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, στέλνοντας το έργο σας το βιογραφικό σας, μία φωτογραφία του έργου σας και μία προσωπική στο poetsradioarts@gmail.com ώστε να αναρτήσουμε άμεσα στην σελίδα μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Poets Radio